Tengeri halak

jancsi bá | 2001. Augusztus 31.
A halételek egészséges voltuk és finom ízük miatt is nagyon népszerûek. Néhány új recepttel felfrissítheted a családi menüt, vagy akár visszaidézheted tengerparti nyaralásodat.




A tengeri halakat általában mélyhűtött állapotban tudjuk beszerezni. A fagyasztott tengeri halak, halfilék a tenger jellegzetes “szagát” árasztják, ezért a szokásosnál intenzívebb fűszerezést igényelnek. Bármilyen halfilét vagy hidegvérű állatot, amelyet ilyen formában vásároltunk, a felengedés után azonnal használjunk fel.

A kiolvasztást a hőmérséklet fokozatos emelésével végezzük és semmi esetre se tegyük meleg vízbe a halhúsokat. A tengeri halakból ugyanazokat az ételeket is elkészíthetjük, amelyeket az édesvízieknél már ismertettünk, de bizonyos ételeknél nem várhatjuk el ugyanazt az ízhatást (más lesz a halászlé zamata, a tengeri hal íze miatt).
Exit mobile version