Kínai kelsaláta tojásos-mustáros öntettel

jancsi bá | 2001. Október 20.





Hozzávalók

• 1 db nagy fej kínai kel
• 2 db főtt tojás
• 1 dl olaj
• 40 g mustár
• 1 db citrom leve
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése

A kínai kelt megtisztítjuk, és jól megmossuk, vastag torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. A nagyobb leveleket kisebb darabokra tépkedjük szét, majd tegyük a hűtőszekrénybe. A megtisztított kemény tojások fehérjéjét apró kockára vágjuk. A sárgáját villával összetörjük, olajjal, mustárral, az átszűrt citrom levével, sóval, kevés borssal összekeverjük, majd ezt az öntetet a ráöntjük a hideg salátára, és óvatosan megforgatjuk. Fa vagy üvegtálba rakjuk, és a tetejére szórjuk az összevágott tojásfehérjét.

Exit mobile version