Paprikasaláta

jancsi bá | 2001. Október 20.





Hozzávalók

• 400 g kaliforniai paprika (különböző színű)
• 100 g lila hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 0,2 dl borecet
• 0,5 dl olaj
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, cukor, durvára tört fehérbors


Elkészítése

A paprikák magházát eltávolítjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát és a hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Vizet forralunk, amelyet előzőleg megsózunk és a felszeletelt alapanyagokat leforrázzuk, 5-8 percig a forrázó vízben hagyjuk. Leszűrjük, kihűtjük. Közben elkészítjük az ecetes-olajos öntetet, amelyhez a zúzott fokhagymát és a durvára tört fehérborsot és a zöldpetrezselymet is hozzákeverjük. Az elkészített öntetet a kihűtött paprikára és hagymára öntjük. Fogyasztás előtt 2-3 órán át hűtőszekrényben tároljuk.

Exit mobile version