Káposztasaláta görög módra

nlc | 2001. Október 21.

Hozzávalók 





• 100 g kelvirág rózsa
• 300 g fejes káposzta
• 100 g sárgarépa
• 100 g zeller
• 1 csomó petrezselyem
• 1 csomó zellerzöld
• 1 citrom leve
• 1 dl olívaolaj
• só


Elkészítése

A nyersanyagokat tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony metéltre, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük szét, a petrezselyem és a zeller zöldjét vágjuk finomra. Az összevágott anyagokat helyezzük egy tálba és sózzuk meg, hagyjuk állni, és közben többször keverjük meg, hogy a só egyenletesen átjárja. Kinyomkodjuk a levétől és zárt edénybe helyezve 2-3 napig a hűtőszekrényben tartjuk. Tálaláskor a tál közepére helyezzük az összeérett anyagokat, meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal.
Exit mobile version