Ravioli

jancsi bá | 2001. November 19.
Szép, idegen hangzású név, mintha egy étterem kínálatából válogatnál. De a ravioli nem más, mint a mi jó öreg derelyénk. Csak külföldre utazott, és ott egy kicsit átalakult, mire visszaért hozzánk.

Hozzávalók

A tésztához

• 300 g liszt
• 3 db tojás
• 0,5 dl olaj







Kattints a képre!
A töltelékhez

• 400 g faggyúmentes darált marhahús
• 150 g parajpüré (lehet mirelit is)
• 100 g vöröshagyma
• 20 g fokhagyma
• 1 dl olaj
• 2 dl száraz vörös bor
• 1 db tojás
• 60 g vaj
• 100 g reszelt sajt
• só, bors, oregano


Elkészítése

A tésztához leírt anyagokból gyúrt tésztát készítünk, majd olajjal bekenve pihentetjük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a mirelit parajpüréből a vizet kinyomkodjuk. Az olajon a vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk és az oreganóval fűszerezzük, felöntjük a vörösborral, erős lángon lepirítjuk. Amikor a hús lepirult, hozzáadjuk a kinyomkodott parajpürét, a reszelt sajt felét és az egész nyers tojást. Az anyagokat összedolgozzuk, félretesszük. A tésztát 1 mm vastagra kinyújtjuk. A tészta egyik felére a töltelékből kávéskanállal kis halmokat teszünk egymástól 4-5 cm távolságra, ráhajtjuk a tészta másik felét és a halmok körül a két tésztalapot erősen összenyomkodjuk. Igyekezzünk a halmok elhelyezésével, hogy a tészta meg ne szikkadjon. Amennyiben ez mégis bekövetkezne, kenjük körbe a halmokat felvert tojással, és így nyomkodjuk össze a két tésztalapot. Éles késsel vagy derelyemetszővel a halmokat körbevágjuk, és forrásban levő sós vízben a tésztát kifőzzük. Amíg a tészta fő, a vajat felolvasztjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és az olvasztott vajban átforgatjuk, ha szükséges, utána sózunk. A vajban megforgatott tésztát tálra rendezzük és megszórjuk a sajt másik felével. Forrón tálaljuk.

Exit mobile version