Sztrapacska

jancsi bá | 2001. November 19.

Hozzávalók 







Kattints a képre!
• 200 g liszt
• 300 g burgonya
• 2 db tojás
• 50 g füstölt szalonna
• 200 g juhtúró
• 2 dl tejföl
• só


Elkészítése

A főzővizet megsózzuk és felforraljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, zsírját egy lábasba szűrjük. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, sózzuk. A masszát deszkára tesszük és késsel a forrásban levő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük, majd a szalonna zsírjában felforrósítjuk, tetejére szórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, erre tesszük a kisütött szalonnát, és sütőben összemelegítjük. Salátát illik hozzá adni.
Exit mobile version