Császármorzsa

jancsi bá | 2002. Január 17.

Hozzávalók





• 30 g zsemlemorzsa
• 2 cl rum
• 4 db tojás
• 30 g kristálycukor
• 1 vaníliás cukor
• 3,5 dl tej
• 120 g liszt
• 70 g vaj
• 30 g porcukor
• csipetnyi só


Elkészítése

A mazsolát átválogatjuk, és a rumba beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor kétharmadával, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a leszűrt mazsolát, vigyázva arra, hogy ne legyen a massza csomós. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A kemény habot lazán a masszához keverjük. Tűzálló edényben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a masszát, és előmelegített forró sütőbe helyezve megszilárdítjuk. Ekkor a sütőből kivéve nagyobb darabokra szedjük, és visszatesszük a sütőbe, hogy nagyjából minden oldala megpiruljon. Ha megsült, deszkára borítjuk, és késsel apró darabokra “morzsákra” vágjuk. Tálra rendezzük, tetejét megszórjuk a porcukorral. Valamilyen melegített gyümölcslekvárt adjunk hozzá.
Exit mobile version