Zöldség dzsuvecs

jancsi bá | 2002. Január 17.

Hozzávalók 





• 400 g kelvirág (karfiol)
• 200 g vöröshagyma
• 400 g paradicsom
• 500 g burgonya
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 4 dl tejföl
• 300 g zöldpaprika
• só, őrölt bors, olaj


Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a többit karikára, a zöldpetrezselymet apróra vágjuk. Tűzálló tálat olajjal kikenünk, az előkészített zöldségféléket soronként váltva rétegezzük, sózzuk, borsozzuk, a tejföllel meglocsoljuk. Tetejére mindig tejföl kerüljön. Lefedve, előmelegített sütőben készre sütjük, forrón tálaljuk. Külön adhatunk hozzá ízesített tejfölt.
Exit mobile version