Ananászos csiga

jancsi bá | 2002. Március 07.

Hozzávalók





A tésztához

• 350 g liszt
• 100 g vaj
• 20 g élesztő
• 20 g porcukor
• 1 dl tej

A krémhez

• 450 g ananász szelet konzerv
• 40 g vanília vagy ananász ízű pudingpor
• 80 g kristálycukor


Elkészítése

A vajat ötven gr liszttel összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, miután téglatest alakúra formázzuk. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a felfuttatott élesztővel, cukorral, csipetnyi sóval összedolgozzuk, cipóvá formálva duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, a konzerv levét leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, felmelegítjük, elkeverjük benne a pudingport, és mérsékelt tűzön besűrítjük, kihűtjük. A tésztát fülesre nyújtjuk, beletesszük a vajas tömeget, majd hajtogatjuk, pihentetjük a fentebb leírt módon. Az utolsó pihentetés után 5- 8 mm vastagra kinyújtjuk, 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk, majd feltekerjük csiga formájúra. Minden csiga közepét benyomjuk, a mélyedésbe beletesszük a kihűlt krémet. Kb. 30 percig kelesztjük, előmelegített sütőben félig megsütjük a tésztát, a sütőből kivéve ráhelyezzük az ananász karikát és visszatéve a sütőbe készre sütjük.

Exit mobile version