Csülöktekercs

jancsi bá | 2002. Március 26.





Hozzávalók

• 1 nagyobb füstölt hátsó csülök
• 150 g vöröshagyma
• 20 g fokhagyma
• 150 g torma
• 1 dl tejszín vagy 80 g tejszínhab
• 3 db kemény tojás
• 2 db zöldpaprika
• 2 csomag zöldhagyma
• egész bors, babérlevél


Elkészítése

A csülköt többször megmossuk, majd annyi hideg vízben, hogy ellepje, fedővel lefedve feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük az alaposan megmosott tojásokat. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és az egész borssal, a babérlevéllel együtt a főzőlébe tesszük. Amíg a csülök fő, a tormát megtisztítjuk, lereszeljük, és a felvert tejszínhabba keverjük. Ha a csülök megfőtt, saját levében majdnem kihűtjük, a főzőléből kivéve lecsepegtetjük, bőrét egyik oldalán bevágva kicsontozzuk. A csülökhúst a zsíros résztől elválasztjuk (a zsíros rész a bőrön marad). A húst apró kockára vágjuk. A csülök zsíros bőrét fóliára fektetjük, beletesszük az apróra vágott húst, szorosan feltekerjük, és hűtőszekrényben kihűtjük.

Tálalás előtt a tojásokat megtisztítjuk (ne felejtsük el hideg vízben lehűteni, hogy a héja könnyen elváljon), cikkekre vagy karikára vágjuk, a zöldpaprikát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és beletöltjük a tormakrémet. A tekercset a hűtőszekrényből kivéve vékony szeletekre vágjuk, lehetőleg fatálra rendezzük, körérakjuk a tojást, az újhagymát és a tormakrémmel megtöltött zöldpaprikát.

Exit mobile version