Tippek-röviden

jancsi bá | 2002. Március 26.

• A húsvéti sonkához, ha melegen tálaljuk, forró burgonyapürét, vele főtt és cikkekre vágott tojást, valamint frissen reszelt tormát, ecetes tormát, vagy céklát adhatunk.

• A bundázott halat fagyasztott tengeri halból is elkészíthetjük, csak kissé nyomkodjuk ki, és szárogassuk le, nehogy sütés közben szétessen. Vigyázzunk, ha nem elég forró az olaj a sütéskor, a hal „bundája” leválik.

• A tojássalátát ízlés szerint készíthetjük csípős mustárral, és kockára vágott főtt sonkával is.

• A csülöktekercs receptet a főtt sonka csülök részéből is elkészíthetjük.

• A bakonyi gombamártás ízletesebb és magyarosabb, ha kiolvasztott füstölt szalonnával készítjük. Hal vagy borjúszeletre öntve vagy együtt készre párolva is készíthetjük, galuskát, rizst, vagy vajas burgonyát adjunk mellé. Ha a gombát finomra vágjuk, és az egészet a végén áttörjük, erő-vagy húslevest adunk hozzá, a mártásból krémlevest is készíthetünk.

• A sörtésztában kisütött sonkaszeleteket adhatjuk sóskamártással is, vagy hidegen frissen reszelt tormával, csemegeuborkával.

• Ne ijedjünk meg a maradék sonkától, csülöktől, mert fel tudjuk használni sonkás tészta, sonkával töltött palacsinta vagy éppen pizza készítéséhez.

• A maradék főtt tojásból gyorsan készíthetünk tojáspörköltet és friss salátával, tarhonyával adhatjuk vacsorára.

Exit mobile version