Hozzávalók
• 4 db tojás
• 1 doboz szardínia
• 50 g majonéz
• 100 g citrom
• 100 g paradicsom
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors
Elkészítése
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, és megtisztítjuk. A szardínia olaját lecsepegtetjük, a paradicsomot karikákra, a petrezselyemzöldet finomra, a citrom felét cikkekre vágjuk. A hosszában kettévágott tojások sárgáját és a szardíniát villával áttörjük, majd hozzáadjuk a majonézt, kevés citromlével, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Fakanállal jól kikeverjük.
Nyomózsák vagy kiskanál segítségével a tölteléket elosztjuk a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a paradicsomkarikákra helyezzük a fél tojásokat, citromszeletkékkel és petrezselyemmel díszítjük.