Ürütokány mexikói módra

jancsi bá | 2002. Március 26.





Hozzávalók

• 800 g csont nélküli ürülapocka
• 150 g füstölt szalonna
• 2 dl száraz fehérbor
• 200 g vöröshagyma
• 2 doboz chili bab
• 30 g fokhagyma
• só, őrölt bors, chilipor vagy paprika


Elkészítése

Az ürühúst megmossuk, a vastagabb faggyút eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát apró kockára daraboljuk. A szalonnát lábasba téve megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott ürühúst, sózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk és a fehér borral felengedve fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Zsírjára visszapirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a leszűrt chili babot, a paprikát és együtt készre pároljuk. Körete párolt rizs.

Exit mobile version