Avokádó krémleves

jancsi bá | 2002. Április 30.





Hozzávalók

• 2 db érett avokádó
• 1 dl száraz fehérbor
• 60 g vaj
• 1 csomó kapor
• 20 g liszt
• 50 g vöröshagyma
• 80 g füstölt sonka vagy gépsonka
• 2 dl tejszín
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése

Az avokádót megtisztítjuk, a húsát felszeleteljük. A vöröshagymát és a sonkát finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a szeletelt avokádót, sózzuk, borsozzuk és együtt majdnem puhára pároljuk. Felöntjük 8 dl vízzel vagy húslevessel, és lassú forralással puhára főzzük. Az egészet szitán áttörjük vagy turmixgépben egyneműsítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, és a lángra visszatett levesünket besűrítjük. Tálaláskor a csésze aljára tesszük a sonkát, rámerjük a forró levest, és kaporral díszítjük.

Exit mobile version