Gesztenyekrém leves

jancsi bá | 2002. Április 30.





Hozzávalók

• 100 g gesztenyemassza
• 4 dl tej
• 4 dl tejszín
• 2 tojássárgája
• 2 cl rum
• 1 csomag vanília ízű pudingpor
• egész fahéj, citromhéj, szegfűszeg, só


Elkészítése

A fűszereket egy kisebb edénybe téve 1 dl vízzel felöntjük és beforraljuk, majd a levet leszűrjük és kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel elkeverjük. A puding port a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingport és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk és egybeműsítjük. (Ha nincs turmixgép, ugyanezt kézi habverővel is elvégezhetjük). Levescsészébe adagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük, tetejét őrölt fahéjjal vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.

Exit mobile version