Gratinírozott hagymaleves

jancsi bá | 2002. Április 30.





Hozzávalók

• 200 g vöröshagyma
• 1 db kisebb póréhagyma
• 30 g vaj vagy margarin
• 20 g liszt
• 2 db zsemle
• 40 g reszelt sajt
• só, őrölt bors


Elkészítése

A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kissé megpirítjuk, és kb. nyolc dl vízzel vagy csontlével felengedjük, sózzuk, borsozzuk, kiforraljuk. A zsemléket felszeleteljük, kissé megpirítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal. A megfőtt levest csészékbe merjük, rátesszük a sajttal megszórt zsemleszeleteket, és előmelegített sütőben vagy grillben a sajtot ráolvasztjuk.

Exit mobile version