Sonkás rakott karfiol

jancsi bá | 2002. Május 14.

Hozzávalók





• 600 g karfiolrózsa
• 200 g főtt füstölt sonka
• 100 g rizs
• 4 dl tejföl
• 2 db tojás
• 60 g vaj
• 100 g trappista sajt
• 50 g zsemlemorzsa
• só, őrölt bors


Elkészítése

A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük (vigyázzunk, a sonka már sós’). Tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal és reszelt sajttal megszórjuk. Középmeleg sütőben pirosra sütjük.
Exit mobile version