Töltött karalábé más módon

jancsi bá | 2002. Május 14.





Hozzávalók

• 8 db kisebb fehér karalábé
• 500 g darált hús (lehet szárnyas is)
• 50 g vöröshagyma
• 150 g reszelt sajt
• 100 g vaj
• 0,5 dl olaj
• só, bors, bazsalikom


Elkészítése

A karalábét vékonyan meghámozzuk, tetejét levágjuk, és közepét karalábévájóval kivájjuk, és a kivájt, levágott részeket apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott karalábé nyesedéket, sózzuk, borsozzuk, és morzsolt bazsalikommal fűszerezzük. Tovább pirítjuk, kevés vizet vagy húslevesmaradékot adva hozzá összeforraljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és a kivájt karalábéba töltjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük. Adhatunk hozzá párolt rizst, burgonyapürét és valamilyen idénysalátát.

Exit mobile version