• 1000 g zöldpaprika
• 400 g paradicsom
• 100 g vöröshagyma
• 20 g zsír
• 40 g füstölt szalonna
• 200 g kolbász
• só, fűszerpaprika
Elkészítése
A húsos zöldpaprika magházát eltávolítjuk, és félbe, majd negyedekbe vágjuk. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a paprika erős (és ezt nem szeretnénk), az ereit éles késsel kivágjuk, esetleg le is forrázhatjuk. A paradicsom szárát kivágjuk, és negyedekre daraboljuk. Ízlés szerint a paradicsom héját eltávolíthatjuk, ha pár másodpercre forró vízbe mártjuk, könnyen lejön a héja, és utána daraboljuk. A vöröshagymát szeletekre, a füstölt szalonnát kockára, a kolbászt karikára vágjuk. A felolvasztott zsírban a füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és gyorsan elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Megsózzuk, előbb fedő nélkül gyors tűzön, később – ha levének egy része már elfőtt – fedő alatt, mérsékelt tűzön a kolbásszal együtt puhára pároljuk.