Káposztás palacsinta

jancsi bá | 2002. Június 11.

Hozzávalók





A palacsintához
200 g liszt
2 db tojás
2 dl tej
0,5 dl olaj
1 dl szódavíz

A töltelékhez
600 g fejes káposzta
1 dl olaj
100 g kristálycukor
só, őrölt bors


Elkészítése

A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk és lereszeljük, majd besózzuk és kb. fél óráig állni hagyjuk. Közben a felhevített olajban a cukrot lepirítjuk és a levétől jól kinyomkodott káposztát elkeverjük benne, őrölt borssal ízesítjük, és mérsékelt tűzön kevergetve aranysárgára pirítjuk. Amíg a káposzta kihűl, elkészítjük a palacsintákat.
A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe, vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat és összekeverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen csomós és a szokottnál valamivel sűrűbb legyen, majd hozzákeverjük a káposzta háromnegyed részét, és nyolc-tíz palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor félbehajtjuk a palacsintákat és a maradék káposztával megszórjuk. Ízlés szerint még borsozhatjuk.
Exit mobile version