Sárgarépás póréleves

jancsi bá | 2002. Június 11.
Egészséges leveskülönlegesség, mindenki örömére. Hát nem csábító?





Hozzávalók

• 400 g sárgarépa
• 1 nagy póréhagyma
• 50 g vöröshagyma
• 30 g vaj
• 2 db zöldségleveskocka
• 50 g rizs
• 1 dl tejföl
• 20 g liszt
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors


Elkészítése

A rizst átválogatjuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A póréhagymát, sárgarépát vékony karikára, a vöröshagymát és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. Olvasztott vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzátesszük a sárgarépát, póréhagymát és felöntjük a zöldséglével, majd sózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A rizst enyhén sós vízben külön főzzük meg. A levest keverőgépben pépesítjük, és belekeverjük a tejfölt . Tálaláskor a rizst a tányér aljára tesszük, és rámerjük a levest, majd megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

Exit mobile version