Tippek röviden

jancsi bá | 2002. Június 11.




• A párolt karotta receptet elkészíthetjük kelvirággal, csirággal, zöldbabbal, brokkolival vagy patisszonnal is.

• A töltött tököt készíthetjük a máj helyett darált sertéshússal, a tárkonyos mártás helyett a- recept alapján- kapormártással is.

• A kolbász nélküli lecsóalap receptjét használhatjuk ételízesítőként, vagy köretként húsok, halak mellé.





• A lecsót készíthetjük virslivel, cserkészkolbásszal egészben vagy karikára vágva, de üthetünk rá – közvetlen a fogyasztás előtt – felvert tojást is.

• Tartalmasabb lecsót készíthetünk, ha már az elején rizst (kb. száz g) szórunk rá, és együtt készítjük el.





• A lecsó készítésénél gyakran visszatérő hiba, hogy nagyon zsírosra vagy nagyon csípősre készítjük. Mindkettő helytelen, mert rendkívül egészségtelen és étvágyrontó.

• A káposztás palacsintát úgy is elkészíthetjük, hogy csak töltjük a palacsintákat a káposztával, de ebben az esetben több káposztával és cukorral készítsük a tölteléket.
Exit mobile version