Uborkakrém

jancsi bá | 2002. Június 11.
Igazi nyári finomság, ebédre, vacsira, vendégeknek. Finomság és vitamin egyben.




Hozzávalók

• 600 g uborka
• 250 g félzsíros tehéntúró
• 1 dl joghurt
• 20 g étkezési zselatin
• 1/2 csomó kapor
• só, őrölt bors, őrölt szerecsendió


Elkészítése

A meghámozott uborkát kis darabokra, a kaprot finomra vágjuk, a túrót villával összetörjük és valamennyi anyagot turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, ízesítjük sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval, majd beleöntjük a fél deciliter vízben feloldott zselatint és az egészet turmixoljuk addig, amíg az anyagok jól összekeverednek. A krémet őzgerinc formába öntjük, és jégszekrénybe tesszük megdermedni. Tálaláskor felszeleteljük, pirított szendvicskenyeret, friss retket és paradicsomot kínálunk hozzá.
Exit mobile version