Tippek – röviden

jancsi bá | 2002. Július 11.




• A gyümölcssaláták készítésénél őszibarack, cseresznye, sárgadinnye felhasználása esetén triple-secet, málna, eper, ribizli, meggy választásakor meggylikőrt, alma, banán, narancs összeállításnál császárkörtelikőrt javasolunk használni.

• A flambírozott őszibarack készítésénél, ha még alkohol szükséges a befejezéshez, a már lángoló ételre sohasem szabad üvegből önteni az alkoholt, hanem előbb egy kanálba és abból a barackokra, mert a felcsapó láng balesetet okozhat.

• A szilvás lepény receptjét elkészíthetjük sárgabarackkal is. A rácsozás helyett a tészta másik felével betakarhatjuk a tölteléket, megkenjük, megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni és így sütjük készre. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Exit mobile version