Túrós palacsinta eperrel

jancsi bá | 2002. Július 11.
Hát ez azért már majdnem túlzás. Sõt, egyértelmûen az. És ha esetleg fennakadnál azon, hogy most épp nincs eper, akkor az õszi termésig más gyümölccsel is nyugodtan elkészítheted!

Hozzávalók





a palacsintához
• 125 g túró
• 100 g liszt
• 2 db tojás
• 20 g kristálycukor
• 2,5 dl tej

a töltelékhez
• 500 g eper
• 50 g porcukor
• 0,5 dl eperlikőr

a sütéshez
• margarin

a szóráshoz
• porcukor


Elkészítése
Az epret átválogatjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és egy tálban megcukrozzuk, a likőrrel meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. A palacsintához a lisztet az áttört túróval, a cukorral, a tojással összekeverjük, majd a tejjel egyneműsítjük. Serpenyőben, kevés olvasztott margarinnal megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Tálaláskor a palacsinták egyik felére rakjunk az eperből, hajtsuk rá a másik felét és szórjuk meg porcukorral. Hasonlóképpen készíthetünk bármilyen gyümölccsel töltött palacsintát is.

Exit mobile version