Almával töltött pulykamell szelet

jancsi bá | 2002. Augusztus 01.





Hozzávalók


• 800 g pulykamell filé
• 150 g savanykás alma
• 100 g sajt
• 2 db tojás
• 100 g liszt
• 200 g zsemlemorzsa
• só, reszelt szerecsendió
• olaj a sütéshez



Elkészítése

A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük.

A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsutosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonya köretet adhatunk hozzá.

Exit mobile version