Kelkáposztába burkolt burgonya

jancsi bá | 2002. Szeptember 13.





Hozzávalók

• 800 g kisebb nagyságú burgonya
• 300 g kelkáposzta
• 100 g vékonyra szeletelt bacon szalonna
• 30 g zsír
• só, őrölt bors


Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedjük, és forrásban levő sós vízbe téve majdnem puhára főzzük, kiszedjük, és szitára téve lecsepegtetjük, kihűtjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A burgonyákat egyenként betekerjük a szeletelt baconba, majd a kihűlt kelkáposztába.

Kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk egymás mellé, sózzuk, borsozzuk, majd kevés folyadékot aláöntve előmelegített sütőben megsütjük. Forrón tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt, vagy éppen ezt valamilyen módon ízesíthetjük, fokhagymával, snidlinggel.

Exit mobile version