Párolt káposzta

jancsi bá | 2002. Szeptember 13.





Hozzávalók

• 1000 g fejes káposzta vagy vöröskáposzta
• 40 g zsír
• 50 g vöröshagyma
• só, cukor, köménymag, ecet


Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, a torzsát kivágjuk, megmossuk, és vékony metéltre vágjuk vagy gyaluljuk, besózzuk és fél óra múlva kicsavarjuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt vöröshagymát, gyorsan elkeverjük, megszórjuk köménymaggal. Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, megkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön pároljuk.

Ha félig megpuhult, ízesítjük ecettel, és készre pároljuk. Figyeljünk arra, hogy a káposzta alatt ne maradjon folyadék. Ha szükséges, párolás közben utána lehet ízesíteni. Forrón tálaljuk.

Ha a párolás során kevés száraz fehérbort vagy száraz pezsgőt adunk, egész más ízeket kapunk. A párolt vöröskáposztához természetesen száraz vörösbort használjunk. Érdemes kipróbálni.

Exit mobile version