Zöldségfélék

jancsi bá | 2002. Szeptember 13.
Mit jelent, ha egy zöldség angolos? Talán véres? A franciás meg csigával készül? Na de akkor a lengyeles? Káposztás? Pacalos? Na azért nem egészen errõl van szó!

Angolosan készített zöldségköretek
A zöldségféléket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, tálra halmozzuk, és tetejére vajat darabolunk, amely a forró zöldségen elolvadva kellemes ízt ad a készítménynek.
 






Franciásan készített zöldségköretek
A zöldségfélét vajon, kevés folyadék aláöntésével – a zöldség jellegének megfelelő fűszerezéssel – pároljuk puhára, majd meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel.


Lengyelesen készített zöldségköretek
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tetejére vajban megpirított sózott zsemlemorzsát teszünk.
Mindhárom fent leírt módozattal bármilyen zöldségfélét elkészíthetünk és ezeket elsősorban natúr, egészben sült vagy bundázott húsokhoz adhatjuk.

Exit mobile version