Hozzávalók
• 200 g sajt (trappista, ementáli)
• 4 db nagyobb, nem túl érett körte
• 1 db tojás
• 5 g vaj
• só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése
A sajtot apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját. A felsorolt fűszerekkel fűszerezzük, összekeverjük. Az ízesítésnél figyeljünk arra, hogy a sajtnak magas a sótartalma, és a szerecsendióval is vigyázzunk, hogy ne nyomja el a többi ízt. A körtéket hosszában félbevágjuk, magházát karalábévájóval kivesszük, a gyümölcs húsát kivájjuk, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon.
A kivájt gyümölcsöt, ha szükséges, apróra vágjuk és a sajtos töltelékhez keverjük, majd a kivájt gyümölcsökbe töltjük. Tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a megtöltött körtéket, és előmelegített sütőben megsütjük. Hidegen és melegen is adhatjuk, mint előételt.