Joghurtleves

jancsi bá | 2002. Szeptember 27.





Hozzávalók

• 8 dl natúr joghurt
• 1 csomag kapor
• 1 csomag snidling
• 20 g fokhagyma
• 150 g kígyóuborka
• só, őrölt bors


Elkészítése

Az uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A kaprot és a metélőhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt uborkát, a finomra vágott fűszereket, a péppé zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss kaporral megszórjuk. Az uborka helyett bármilyen egyéb anyagot is használhatunk, a fűszerek sorát bővíthetjük tárkonnyal, bazsalikommal vagy éppen, ami ízlésünknek megfelel.

Exit mobile version