Tejszínes cukkini leves

jancsi bá | 2002. Szeptember 27.

Hozzávalók





• 700 g friss mini cukkini
• 50 g vöröshagyma
• 30 g vaj
• 2 db tojássárgája
• 1 dl tejszín
• 2 db tyúkhúsleves kocka
• 1 csomó kapor
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, tárkony


Elkészítése

A fiatal cukkinit megmossuk, de ne hámozzuk meg, a kétharmad részét vékony karikákra szeleteljük, a megmaradt részt apró kockára, a vöröshagymát, a kaprot, petrezselyemzöldet és a tárkonyt finomra vágjuk. A húsleveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a karikára vágott cukkinit, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és puhára főzzük, kb. tizenöt percig. Turmixgéppel egyneműsítjük a levest, majd hozzáadjuk a cukkinikockákat, és pár percig együtt főzzük. Közben a kaprot, a petrezselymet és a tárkonyt elkeverjük a tojássárgájával és a tejszínnel, majd a tűzről levett levesből néhány kanállal simára keverjük és állandó keverés mellett a forró leveshez öntjük. Felforralni már nem szabad. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Exit mobile version