Hozzávalók
150 g friss fejtett zöldborsó
100 g gépsonka
150 g reszelt sajt
150 g karfiol rózsa
100 g brokkoli
100 g szeletelt gomba
3 db tojás
50 g liszt
5 dl tej
50 g vaj
20 g zsemlemorzsa
só
Elkészítése
A megtisztított zöldségeket hideg, sós vízben feltesszük főni, ha megfőtt leszűrjük és lecsepegtetjük. A sonkát apróra vágjuk. 40 g vajat megolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a forralt tejjel, kiforraljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük, elkeverjük benne az apróra vágott sonkát és a tojások sárgáját, a lecsepegtetett zöldségeket és a reszelt sajtot. Hagyjuk kihűlni. A sütőformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a zöldséges tömeghez keverjük, majd az egészet az előkészített sütőformába tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd a formából kiborítva felszeleteljük. Melegen tálaljuk. Adhatunk hozzá friss kevert salátát vagy valamilyen mártást.