Hozzávalók 4 személyre:
Kattints a képre!
2 db rántani való csirke (1,20 kg)
15 dkg liszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
3 dl étolaj
2 csomó kapor
5 dkg vaj
só
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Egy mély tűzálló tál aljára megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk. Erre helyezzük a rántott csirkedarabokat. A tetejére szintén megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk. A vajat megolvasztjuk, és meglocsoljuk vele a rántott csirkedarabokat. Lefedve 10 percre a sütőbe toljuk. A csirkehús átveszi a kapor kellemes illóanyagát.
Vajas petrezselymes újburgonyát kínálunk mellé, és külön tartármártást is teszünk az asztalra.