Pirított csirke zellerpürével, sült almával

nlc | 2002. Október 24.
Zellerpüré, sült alma, emellé akár csak ráadás is lehetne a csirke. Pedig õ a fõszereplõ a tányéron!







Kattints a képre!
Hozzávalók 4 személyre:

• 2 db rántani való csirke (1,20 kg)
• 1 kg zeller
• 1,5 dl tej
• 1,5 dl tejszín
• 2 dkg cukor
• 2 dkg vaj
• 40 dkg alma
• só

Elkészítése

Az ismert módon elkészítjük a pirított csirkét. A megtisztított, szeletekre vágott zellert fele tej, fele tejszínbe feltesszük főni, sóval, kevés cukorral ízesítjük. Amikor a zeller puhára megfőtt, áttörjük, és elkeverjük a lágy vajjal. Ha a zellerpüré túlzottan sűrű lenne, kevés tejszínnel hígítjuk.

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és karikára vágjuk, majd kevés vajban megsütjük.
Tálaláskor a tálra felhalmozzuk a zellerpürét, mellé helyezzük a pirított csirkét, amelyek tetejére ízlésesen ráhelyezzük a sült almakarikákat.

Exit mobile version