Szalonnával tûzdelt csirke az erdészné kemencéjébõl

nlc | 2002. Október 24.
Leszel Te az erdészné? Kis házikóban a fák közt, kemencében sütöd a finom ebédet a jóképû erdésznek. A levegõ remek, pirospozsgás gyermekeid egy kis õzzel játszanak a kertben. Elég idilli?







Kattints a képre!
Hozzávalók 4 személyre:

• 2 db rántani való csirke (1,20 kg)
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 2,5 dl étolaj
• 15 dkg kolozsvári szalonna
• 10 dkg vargányagomba
• törött bors
• kakukkfű
• só


Elkészítése:

A megmosott csirkéket kívül-belül megsózzuk, majd belsejét kevés majorannával megszórjuk, és hasüregébe zöldpetrezselymet dugunk. Az így előkészített csirkéket formázzuk, sütőtepsibe tesszük, leöntjük forró olajjal, és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.

Közben a kolozsvári szalonnát és a vargányagombát kockára vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sóval, törött borssal, morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. Amikor az anyagok lepirultak, hozzászűrjük a csirke leszűrt pecsenyelevét, az anyagokat jól összeforraljuk, majd belekeverjük az olajban megsütött, apró kockákra vágott burgonyát. A feldarabolt csirkét tálra rakjuk, és közé öntjük a ragut. Zöldsaláta levéllel díszítjük.

Exit mobile version