Hozzávalók 4 személyre:
Kattints a képre!
• 2 db rántani való csirke (1,20 kg)
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 2,5 dl étolaj
• 15 dkg kolozsvári szalonna
• 10 dkg vargányagomba
• törött bors
• kakukkfű
• só
Elkészítése:
A megmosott csirkéket kívül-belül megsózzuk, majd belsejét kevés majorannával megszórjuk, és hasüregébe zöldpetrezselymet dugunk. Az így előkészített csirkéket formázzuk, sütőtepsibe tesszük, leöntjük forró olajjal, és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.
Közben a kolozsvári szalonnát és a vargányagombát kockára vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sóval, törött borssal, morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. Amikor az anyagok lepirultak, hozzászűrjük a csirke leszűrt pecsenyelevét, az anyagokat jól összeforraljuk, majd belekeverjük az olajban megsütött, apró kockákra vágott burgonyát. A feldarabolt csirkét tálra rakjuk, és közé öntjük a ragut. Zöldsaláta levéllel díszítjük.