Zsenge csibe húsa a tavasz ízeivel

nlc | 2002. Október 24.

Hozzávalók 4 személyre:







Kattints a képre!
• 2 db rántani való csirke (1,20 kg)
• 2 csomó zöldpetrezselyem
• 8 dkg vaj
• 20 dkg sárgarépa
• 20 dkg fehérrépa
• 2 dkg cukor
• 20 dkg zöldborsó
• 12 dkg póréhagyma
• 10 dkg gomba
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A rántani való fiatal csirkéket kívül-belül megsózzuk, belsejükbe zöldpetrezselymet teszünk, majd megformázva a sütőtepsibe helyezzük. Mellrészét vajjal megkenjük, nagyon kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolva, középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.
A sárgarépát, fehérrépát egyforma nagyságú hasábokra vágjuk, és sós, enyhén cukros vízben roppanós puhára főzzük. Hasonlóan pároljuk puhára a friss zöldborsót is.

Serpenyőben vajat hevítünk, benne a vékony karikákra vágott póréhagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a szeletelt gombát, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és lepirítjuk. Ezután a lepirított gombához keverjük a leszűrt és jól lecsepegtetett zöldségeket.
A csirkéket feldaraboljuk, lábasba tesszük, és ráöntjük a zöldséges ragut. Vajdarabkákat morzsolunk a tetejére, és fedővel lefedve, középmeleg sütőbe tolva, az anyagokat jól összepároljuk.
Párolt rizzsel vagy vajas, zöldpetrezselymes újburgonyával tálaljuk.
Exit mobile version