Narancssaláta vaníliafagylalttal

jancsi bá | 2002. December 05.
Annak idején narancsot csak karácsonykor szerezhettünk. Akkor sem mindenki, de az én pedagógus anyukám volt tanítványaitól vastag zacskóba rejtve kapott a pult alól. De most már nem tiltott gyümölcs!

Hozzávalók

• 4 db nagyobb narancs
• 30 g porcukor
• 400 g vanília jégkrém
• 1 dl tejszín
• 1 dl triple sec vagy maraschino likőr
• 10-15 szem rumos meggy

Elkészítése





A megmosott narancsokat éles késsel meghámozzuk, a fehér réteget is eltávolítjuk, hogy ne legyen keserű. Vékony szeletekre vágjuk, és a porcukorral, likőrrel meglocsolva, rétegesen lerakjuk egy üveg- vagy porcelántálba. Befedjük, és legalább 2 órára hideg helyre tesszük. Tálaláskor 4 mélyebb üvegkelyhet kibélelünk a narancsszeletekkel, a maradékot egyenletesen szétosztjuk a kelyhek alján, rátesszük a fagylaltot (ha nincs fagylaltkanalunk, egy teáskanalat meleg vízbe mártva végezzük a műveletet), majd a felvert tejszínhabbal és a rumos meggyel díszítjük.

Exit mobile version