Tárkonyos halleves

jancsi bá | 2002. December 05.

Hozzávalók



• 600 g pontyfilé
• 80 g vöröshagyma
• 200 g sárgarépa
• 200 g petrezselyemgyökér
• 100 g zeller
• 20 g liszt
• 50 g vaj vagy margarin
• 2 dl tejföl
• 150 g zöldborsó
• só, őrölt bors, tárkony, tárkonyecet


Elkészítése

A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket gyufaszál vastagságúra daraboljuk. A vajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és kevés folyadék hozzáadásával félpuhára pároljuk. Zsírjára lepirítjuk, megszórjuk a liszttel és enyhén megpirítjuk. Ezután felengedjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, a tárkonylevelet, sózzuk, 10 percnyi forralás után hozzáadjuk a halat, a tejfölt (amit előbb kevés forró levessel keverjünk el, és így adjuk az egészhez, mert különben kicsapódik). Ízesítjük a tárkonyecettel és forrón tálaljuk.
Exit mobile version