Tokaji borban párolt borjúragu

jancsi bá | 2003. Január 06.
Igazán különleges recept, de ne riasszon el! Ha ínyenc vagy, biztosan ízleni fog ez az étel, és nem is nehéz elkészíteni. Kápráztasd el vendégeidet egy emlékezetes lakomával!

Hozzávalók


  • 600 g borjú apróhús (lapocka)
  • 2 dl tokaji bor
  • 40 g vaj
  • 100 g szőlő
  • só, őrölt fehér bors

    Elkészítése


    A húst megmossuk és 1×1 cm-es kockára vágjuk. A vajat felolvasztjuk és a húst hozzáadva addig pirítjuk, amíg a levét el nem fővi. Ekkor sózzuk, borsozzuk és a bort hozzáöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a szőlőszemeket, és összeforraljuk. Köretként párolt rizst adjunk valamilyen idénysalátával.

  • Exit mobile version