Rákkal töltött batyu

nlc | 2003. Január 16.
Kicsit talán bonyolultabb, idõ- és pénzigényesebb, de tökéletes, ha ki akarsz tenni magadért! Ezzel mindenkit elkápráztatsz.

Hozzávalók (5 darabhoz)





• 200 g rák vagy scampi
• 450 g (10 lap) leveles tészta
• 75 g tejszín
• 1 tojás (a sárgáját és a fehérjét válasszuk szét)
• 2 póréhagyma
• ˝ zöldpaprika
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek. vaj vagy margarin
• só, bors
• citromlé
• 1 ek. apróra vágott kapor


Elkészítése:

Olvasszuk ki a leveles tésztát. Öt lapot fektessünk egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A maradék öt levélből vágjunk ki négyzeteket úgy, hogy egy 2 cm-es tésztacsík maradjon. A csíkot kenjük meg tojásfehérjével, és ragasszuk a sütőlapon lévő tésztákra. A kis négyzeteket kenjük meg a felvert tojássárgájával, helyezzük a sütőlapra, és előmelegített sütőben 220 fokon süssük kb. 10-15 percig.
A töltelékhez a kiolvasztott rákot kevés vajon melegítsük át, tegyük hozzá a karikára vágott pórét, a zöldpaprikacsíkokat és a szétnyomott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, citromlével, és együtt pároljuk 5 percig.

Öntsük rá a kaporral ízesített tejszínt. A masszát öntsük a tésztaformákba, és takarjuk le a „tésztakalapokkal”.
Exit mobile version