Sertéskaraj sárgabarackmártással

jancsi bá | 2003. Január 28.
A karajszeleteket enyhén kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, és megszórjuk az õrölt gyömbérrel. A zsírt serpenyõben felforrósítjuk és a hússzeleteket a lisztbe megforgatva elõsütjük, majd a szeleteket lábasba tesszük és lassan megpároljuk.





Hozzávalók


• 800 g sertés rövidkaraj
• 400 g friss sárgabarack
• 50 g liszt
• 50 g zsír
• 0,5 dl barackpálinka
• só, őrölt gyömbér


Elkészítése

A karajszeleteket enyhén kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, és megszórjuk az őrölt gyömbérrel. A zsírt serpenyőben felforrósítjuk és a hússzeleteket a lisztbe megforgatva elősütjük, majd a szeleteket lábasba tesszük és lassan megpároljuk.

Amíg a hús párolódik, a sárgabarackot megmossuk, pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, magját kivesszük. Lábasba téve másfél dl vizet hozzáadva gyömbérrel fűszerezzük, és tíz percig főzzük. Kissé kihűtjük, és turmixgépben pürésítjük, majd elkeverjük benne a pálinkát. A megpárolt szeleteket tálra rendezzük, bevonjuk a sárgabarack pürével. Köretként párolt rizst vagy vajas burgonyát adjunk.

Exit mobile version