Õszibarack-krémleves

nlc | 2003. Február 13.





Hozzávalók

• 6 db sárga húsú őszibarack (lehet konzerv is)
• 2 cl borpárlat
• só
• 1 db citrom
• 6 dkg liszt
• 2 dl fehérbor (esetleg 2 dl tejszín habgaluskának)
• 10 dkg cukor
• mentalevél


Elkészítése

A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk. A nyers gyümölcs harmadát kisebb darabokra aprítjuk fel, meghintjük kevés cukorral, és a konyakkal meglocsolva hűtőbe tesszük egy edényben. A többi gyümölcsöt szeletelve pici sóval, cukorral puhára főzzük. A citrom héját vékonyan lehámozva vízben szintén röviden megfőzzük, és a levet a gyümölcshöz adjuk. A kész levest tejszínes habarással sűrítjük és kiforraljuk. Ezután szitán áttörjük, lehűtjük. Cukorral, citromlével, borral ízesítjük, a mentalevéllel meghintjük. Hozzákeverjük a kihűlt kész leveshez a behűtött darabolt barackot (ízlés szerint habgaluskával díszíthetjük).

Exit mobile version