Hozzávalók
• 1/2 kg édes alma
• 3 dkg vaj
• 20 dkg hagyma apróra vágva
• 20 dkg burgonya apróra vágva
• só és őrölt bors
• 1 l víz
• 10 dkg márványsajt
Elkészítése
Magozd ki az almát, és vágd dió nagyságú darabokra. Olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Tedd bele a kockára vágott burgonyát, és közepes lángon pirítsd 3-4 percig. Sózd, borsozd, tedd bele az almakockákat és a vizet. Forrald lassú tűzön 15 percig, ill. amíg a krumpli és az alma puha lesz. Pépesítsd mixerben, majd adj hozzá 5 dkg sajtot, és keverd simára. Visszaöntve a fazékba melegítsd fel. A megmaradt sajtot apróra morzsolva szórd a tetejére.