Hozzávalók
• 500 g zöldborsó
• 30 g vaj
• 20 g liszt
• 0,5 dl tejszín
• 1 db tojás sárgája
• 200 g friss sóska
• 1 csomó petrezselyem zöld
• só, őrölt fehér bors
Elkészítése
A zöldborsót kifejtjük, megmossuk, és fél liter hideg sós vízben vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Amíg a borsó fő, a sóskát megtisztítjuk folyó vízben megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony metéltre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a lisztet hozzáadva világos rántást készítünk, amelybe belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük. Ha a borsó majdnem megpuhult, a rántással berántjuk és készre főzzük. A tűzről levéve kissé kihűtjük, majd szitán áttörjük, felforraljuk. Az előző levesnél leírt módon a tejszínnel elkevert tojássárgáját hozzáadjuk Tálaláskor a csésze aljára helyezzük a vékony metéltre vágott sóskát, rámerjük a levest és forrón tálaljuk.