Hozzávalók (6 személyre):
• 10 dkg liszt
• 7,5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 6 tojás
• 7,5 dkg vaj
• 1,5 dl tej
• 2 evőkanál vaníliáscukor
a szószhoz:
• 1 ananászkonzerv (darabolt)
• 2,5 dl víz
• 20 dkg cukor
• 1 citrom
a tetejére:
• ananászkockák
• mentalevél
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot, és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.
Jó tanács
Csak közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el az ananászos szószt!