Karamelles almával töltött palacsinta

nlc | 2003. Március 13.

Hozzávalók (6 személyre):

• 25 dkg liszt
• 5 dl tej
• 1 dl sör
• 2 evőkanál olaj
• 6 tojássárgája
• 6 dkg cukor
• 1 tasak vaníliáscukor
• csipetnyi só

a töltelékhez:
• 3 alma
• 10 dkg vaj

a karamellhez:
• vaj, porcukor


Elkészítése:

A tésztához a lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tej felét, és simára dolgozzuk. Beleöntjük a sört, az olajat, belekeverjük a tojássárgáját, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Sima masszává keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat vastag szeletekre vágjuk, majd a vajban mindkét oldalukon 3-4 percig pároljuk, és melegen tartjuk. A cukorból és a vízből karamellt főzünk, és az almára öntjük. Ezzel a palacsintákat megtöltjük, háromszög alakúra hajtjuk, sütőlapra tesszük. Tetejükre vajdarabkákat morzsolunk, porcukorral megszórjuk, és néhány percig meleg sütőben sütjük.

Valószínűleg több lesz a palacsinta, mint amennyi tölteléket készítettünk. A kész palacsintákat lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor kevés vajban, serpenyőben megmelegítjük.

582 kcal (2447kJ)/adag

Exit mobile version