Narancsos palacsintatorta

nlc | 2003. Március 13.
Egy tartalmas leves és egy narancsos palacsintatorta - íme egy kitûnõ vasárnapi ebéd menüje. Elkészítése is egyszerû, hiszen a palacsinta tésztája a hagyományos módon készül, csak tölteléke tér el a szokásostól, és elõnye, hogy sokkal könnyebb, mint a csokis-diós tortaváltozatok. A narancslekvár, a vaníliakrém, a mandula íze és illata felülmúlhatatlan együttessé forrnak össze benne.

Hozzávalók (6 személyre):






• 10 hagyományos palacsinta

a töltelékhez:
• 1 üveg narancslekvár

a krémhez:
• 2,5 dl tej
• fél rúd vanília
• 4 tojássárgája
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál liszt
• 5-5 dkg vaj és őrölt mandula


Elkészítése:

A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát simára keverjük. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, majd egymásra rétegezzük úgy, hogy váltakozva megkenjük a lekvárral és a krémmel. Az utolsó palacsintát cukorral megszórjuk. Sütőben karamellesre grillezzük (vagy alufóliával lefedjük, és kb. 15 percig a sütőben sütjük).


Fortély
Látványos tálalás, ha narancslikőrrel meglocsoljuk, és meggyújtjuk.

Variáció

Tejszínhabbal kevert almakompótot kínálhatunk hozzá.

Tipp
Illatos palacsintákat kapunk, ha a tésztába kevés narancslét keverünk.


Közepesen nehéz elkészíteni
Előkésztés+ sütés: 1 óra
Olcsó
595 kcal (2501 kJ)/adag







További receptek a Fakanál márciusi számában.
Exit mobile version