Marhaszelet édes-savanyú mártásban

nlc | 2003. Március 27.

Hozzávalók:

• 70 dkg marhafelsál
• 80 dkg burgonya
• 25 dkg leveszöldség
• 1 fej vöröshagyma
• 4 ek. olaj
• 1 ek. paradicsompüré
• 2 dkg kristálycukor
• 3 dkg liszt
• vegeta
• őrölt bors
• babérlevél


Elkészítése:

A megtisztított, kockákra vágott burgonyát, hagymát, zöldséget az olajjal mély tűzálló tálba tesszük, vegetával összekeverjük, 8-10 ek. vizet öntünk rá. A felszelt, szélén bevagdalt, sózott, borsozott húst a zöldségre helyezzük, és 15-20 percre a mikróba tesszük. A lisztet 5 ek. vízzel simára keverjük, beletesszük a paradicsompürét, cukrot, fűszereket, ráöntjük a húsra, és további 15 percig pároljuk.

Exit mobile version