Közeledik az ünnep

nlc | 2003. Április 06.
Idén áprilisban köszönt ránk a tavasz legnagyobb ünnepe, a húsvét. A régiek ekkor bôséges eszem-iszommal szabadultak meg a negyvennapos böjt keserveitôl. Miután ilyenkor minden családban sûrû vendégjárás várható, egy könnyen elkészíthetô, látványos sütemény receptjét kínáljuk






Hozzávalók:

• 1 dl szénsavmentes ásványvíz
• késhegynyi só
• 1 kockacukor
• 3,5 dkg vaj
• 5 dkg liszt
• 2 tojás
• 15 dkg mascarpone
• 2 evőkanál ribizlilekvár
• 1 tasak vaníliáscukor
a díszítéshez:
• 12 kicsi csokitojás



A tésztához a sóval és a cukorral felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzről, egyszerre hozzáadjuk az egész lisztet, elkeverjük, és kislángon melegítjük, amíg megszárad. Előbb az egyik, majd a másik felvert tojást is belekeverjük, majd a masszát nyomózsákba töltjük. A sütőpapírral bélelt tepsire tésztaköröket nyomva kis fészkeket formálunk, forró sütőben 20 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni. A töltelékhez jól összekeverjük a mascarponét, a lekvárt és a vaníliáscukrot. A kihűlt fészkeket kettészeljük, megtöltjük, és visszatesszük a tetejüket. A fészkeket desszertestányérokra tesszük, és tetszés szerint csokitojásokkal díszítjük.

1478 kcal (6207 kJ)
Közepesen könnyű elkészíteni Elkészítési idő: 45 perc, Olcsó






További receptek a Fakanál áprilisi
számában

Exit mobile version